Britt Nørbak skifter til forlaget Superlux

Hvis man kan tale om det perfekte match i forlagsbranchen, tør forfatter Britt Nørbak og forlaget Superlux godt at lægge billet ind på den titel.

De mødtes tilfældigt under Krimimessen 2022 i Fængslet i Horsens, hvor Britt Nørbak promoverede sin anmelderroste spændingsroman INSTINKT, der foregår i et lukket dansk kvindefængsel, og hvor Superlux var i fuld gang med at markedsføre sit forfatterhold.

– Superlux lægger mange kræfter i markedsføringen, og jeg var imponeret over deres stand på Krimimessen. Da jeg opdagede, at forlaget havde rykket deres kontor fra Vejle til en tidligere fængselscelle i netop Fængslet i Horsens, løftede mine øjenbryn sig, smiler Britt Nørbak. Hun er den eneste forfatter herhjemme, der bruger et kvindefængsel som omdrejningspunkt i en spændingsserie, og Superlux er det eneste forlag, der har kontor i et fængsel. Under deres første samtale fandt Superlux og Britt Nørbak ud af, at de også deler ønsket om at skabe kvalitetskrimier. Dermed var der grobund for at ‘mure sig inde sammen’.

– Vi synes, Britts koncept er fedt. Hele idéen med et kvindefængsel er ikke noget, vi tidligere har set i danske krimier, og det bliver spændende at arbejde med. Og så kan ‘fængsel plus fængsel’ kun være lig med et godt samarbejde på livstid, udtaler Superlux’ chefredaktør Kathrine Frich.

Til efteråret genudgiver Superlux Britt Nørbaks spændingsroman INSTINKT med en ny forside og en ny lydbogsoplæser, inden bind 2 i serien også udgives af Superlux i 2023.

Anmeldelser af 'INSTINKT': 

‘Nørbak har godt fat om sit stof og fortæller med kant og skarphed i sit sprog om både det overordnede plot og hverdagen i fængslet.
– JYLLANDS-POSTEN 

‘Velkonstrueret, velskrevet og skiller sig markant ud fra mængden.’
– NORDJYSKE 

‘En virkelig veldrejet pageturner af en spændingsroman med et ganske finurligt plot med et twist, man ikke lige havde set komme.’
– KRIMIORMEN 


En velskrevet bog, hvor plottet fanger ret hurtigt og bliver ved med at pirre ens nysgerrighed. Britt Nørbak formår gennem hele bogen at holde læseren hen’.
– BOGRUMMET