OM

Britt Nørbak er journalist og cand.phil. i medieformidlet kommunikation. Hun har tidligere arbejdet som tv-tilrettelægger og studievært. Fra 2012-2018 var hun skrivende chefredaktør på DBObladet (Dansk Brystkræft Organisations medlemsblad).

Britt Nørbak debuterede som forfatter i 2011 som ghostwriter på bogen ‘Straffet – fra forelsket til dømt’. Derefter fulgte bøgerne ‘Tabuknuseren – to søstres fortælling om brystkræft’ i 2011 og ‘Senfølger efter kræft – sådan kommer du videre’ i 2014.

I 2016 og 2017 stod hun bag de tre guidebøger ‘Rundt i Aalborg’, ‘På toppen i Skagen’ og ‘111 steder på den jyske vestkyst du skal se’. Førstnævnte guidebog er også udkommet på engelsk, og sidstnævnte blev udgivet på tysk i 2019.

I 2020 genudgav Kriminalforlaget Britt Nørbaks første bog ‘Straffet’ i en opdateret udgave med ny forside og længere efterskrift.

I april 2021 udkom Britt Nørbaks første skønlitterære roman ‘INSTINKT’. Bogen er første bind i en serie, der foregår i et lukket dansk kvindefængsel. 

I juni 2021 udgav forlaget Frydenlund en ny guidebog fra Britt Nørbak med titlen ‘111 steder i Nordjylland som du skal se’. 

I efteråret 2022 genudgiver forlaget Superlux ‘INSTINKT’ med ny forside og ny lydbogsoplæser, inden bind 2 i serien udgives af Superlux i 2023.

Foto: Betina Fleron

 

Anmeldelser af 'INSTINKT': 

‘Nørbak har godt fat om sit stof og fortæller med kant og skarphed i sit sprog om både det overordnede plot og hverdagen i fængslet.
– JYLLANDS-POSTEN 

‘Velkonstrueret, velskrevet og skiller sig markant ud fra mængden.’
– NORDJYSKE 

‘En virkelig veldrejet pageturner af en spændingsroman med et ganske finurligt plot med et twist, man ikke lige havde set komme.’
– KRIMIORMEN 


En velskrevet bog, hvor plottet fanger ret hurtigt og bliver ved med at pirre ens nysgerrighed. Britt Nørbak formår gennem hele bogen at holde læseren hen’.
– BOGRUMMET